ABD Hazinesi, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 1 Kasım’da açıklayacağı faiz kararından saatler önce yeni borçlanma planını duyuracak.
Açıklanacak üç aylık yeniden borçlanma planı, ABD Hazinesi’nin genişleyen bütçe açığını finanse etmek için uzun vadeli tahvil satışlarını ne ölçüde artıracağını ortaya çıkaracak.
Yetkililerin ağustos planında açıkladıkları uzun vadeli tahvil ihraçlarındaki artış hızını sürdürüp sürdürmeyeceğini merak ediyor.
Wells Fargo Securities Stratejisti Angelo Manolatos, “Piyasa katılımcıları şu anda gerçekten arza aşırı odaklanmış durumda ve Fed’in beklemede olduğunu bir bakıma biliyoruz. Yani yeniden borçlanma planı FOMC’den daha büyük bir olay. Bunun aynı zamanda Ağustos ayındaki plandan bu yana getirilerde gördüğümüz hareketlerle de ilgisi var” dedi.