Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin enerji merkezi olması yönündeki taleplerin bir günde ortaya çıkmadığını, son 20 yılda enerjide yaşanan dönüşümün meyvelerini bugün topladıklarını belirtti.
'Dünyanın tedarik ve enerji sıkıntısı çektiği bir dönemde Türkiye pozitif ayrıştı.' diyen Bakan Dönmez şu açıklamayı yaptı:-
“Türkiye hem altyapısı hem de gaz piyasalarıyla doğal gaz merkezi olmak için bütün enstrümanlara sahip bir ülkedir. İlaveten yeni hatların ve yeni kaynakların en ekonomik rotasının da Türkiye olması, bugün sahip olduğumuz bu altyapının daha da gelişmeye müsait bir potansiyeli olduğunu gösteriyor. Yerli gazımız da bu süreçte aktif bir oyuncu olacak. Karadeniz’de keşfettiğimiz gazı, karaya çıkaracağımız ilk nokta olan Filyos’ta şu an olağanüstü bir gayrette çalışmalarımızı sürdürüyoruz.